Suomen Ilmailumuseo

Etäisyys hotellilta: 3,6 kilometriä

Ilmailun valtakunnallinen erikoismuseo

Ilmailumuseossa voit kokea historian siipien havinaa. Kyseessä on valtakunnallinen erikoismuseo, jonka kokoelmat ovat keskittyneet Suomen ilmailuun sekä suomalaisten suunnittelemiin ja käyttämiin lentokoneisiin. Esillä on kymmenittäin vanhoja, kiinnostavia lentokoneita siviili-, harraste- ja sotilasmatkailun eri aikakausilta.

Ilmailumuseo sai alkunsa Helsinki-Vantaan lentoaseman käytävänäyttelystä vuonna 1972. Museo muutti nykyisiin tiloihinsa Kehäradan Aviapolis-aseman Aviabulevardin puoleisen sisäänkäynnin lähelle 1980-luvun alussa.

Ilmailumuseo kuuluu Trafiikki-museoihin eli tekniikan, viestinnän ja liikenteen alan museoiden yhteistyöverkostoon.

Perusnäyttely ja vaihtuvia näyttelyitä

Ilmailumuseossa esitellään Suomen ilmavoimien mielenkiintoista ja vaiherikasta tarinaa kahdessa suuressa näyttelyhallissa. Perusnäyttelyssä on esillä Ilmavoimien käyttämiä, maailmanlaajuisesti ainutlaatuisia lentokoneita sekä niihin liittyviä varusteita.

Lentokoneiden lisäksi esillä on monenlaista ilmailuun liittyvää esineistöä, joka kertoo lentäjien, matkustajien ja lentokoneita huoltaneiden ihmisten elämästä.

Näyttelyssä pääset tutustumaan esimerkiksi lentokoneiden moottoreihin, mittareihin, puvustoon sekä pienoismalleihin.

Ilmavoimien viestimuseo esittelee sotilasilmailun johtamistoiminnan historiaa 1920- ja 1930-luvun kirjekyyhkyistä uuteen vuosituhanteen asti.

Vaihtuvat näyttelyt puolestaan pureutuvat monenlaisiin mielenkiintoisiin aiheisiin ilmailuhistorian saralla.

Kahvila, museokauppa ja kirjasto palvelevat

Museon yhteydessä toimii kahvila, jossa voit nauttia maukkaat munkkikahvit museovierailun lomassa. Museokaupasta löydät laadukkaita ilmailuhenkisiä matkamuistoja, pienoismalleja ja kirjoja joko itselle tai lahjaksi.

Museolla on myös oma arkisto sekä Suomen suurin ilmailuaiheinen kirjasto.

Miten löydän perille?

Suomen Ilmailumuseo sijaitsee Vantaan Veromiehen kaupunginosassa, Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä.

Perille pääsee helposti julkista liikennettä käyttäen, niin junalla kuin bussillakin. Helsingin rautatieasemalta lähtevät I- ja P-junat, jotka pysähtyvät Aviapoliksessa. Myös bussit kulkevat Aviapolikseen Helsingistä ja Espoosta.

Museovierailulle pääset kätevästi myös Airport Hotel Pilotista!

Ilmailumuseo on jännitävä koko perheen vierailukohde Vantaalla, josta löytyy mittava valikoima esineita ja lentokoneita maamme ilmailun eri aikakausilta.

Museossa on pysyväisnäyttely sekä vaihtuvia teemallisia kausinäyttelyitä. Museossa voi käydä nopealla kierroksella aistimassa ilmailun historiaa tai viettää helposti vaikka koko päivän.

Tutustu muihin nähtävyyksiin.