Tiedekeskus Heureka

Etäisyys hotellilta: 6,5 kilometriä

Heureka – suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskus Heureka on monipuolinen elämyskokonaisuus, joka tarjoaa nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Se on suosittu vapaa-ajan vierailukohde sekä opiskelija- ja koululaisryhmien vakioluokkaretkikohde, joka on ollut yksi Suomen suosituimpia museoita jo yli 30 vuoden ajan.

Heureka on suomalainen tiedekeskus, jonka toiminnasta vastaa Tiedekeskussäätiö. Se on taloudellista voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhteisö, joka saa avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä sekä Vantaan kaupungilta.

Vaihtuvat Heureka-näyttelyt

Vaihtuvat Heureka-näyttelyt käsittelevät maailmankaikkeuden kysymyksiä sekä tieteen erikoisuuksia monipuolisesti.

Vuosien varrella tiedekeskuksessa on nähty teemanäyttelyitä muun muassa avaruudesta, ihmisen anatomiasta sekä mielenterveyden historiasta.

Yksi ikimuistoisimmista Heureka-näyttelyistä oli dinosaurusnäyttely, joka keräsi runsaasti huomiota julkisuudessa 1990-luvun alussa sekä uudelleen 30-vuotisjuhlavuonna 2019–2020.

Suosituimpien kohteiden joukkoon ovat kuuluneet myös rottakoripalloesitykset, joissa koulutetut kesyrotat pelaavat koripalloa.

Heureka – minkä ikäiselle sopii?

Tiedekeskus Heurekassa on runsaasti ihmeteltävää kaikenikäisille. Kohde tarjoaa lapsille ja nuorille motivoivia ja mielekkäitä oppimiskokemuksia, mutta myös aikuiset saavat käynnistä paljon irti.

Kannattaa siis heittäytyä tutkimaan, kokeilemaan ja ihmettelemään näyttelyn antia rohkeasti, ilman ennakkoluuloja.

Heureka tarjoaa hauskimman tavan oppia ja innostua tieteestä, olitpa lapsi tai aikuinen.

Tiedekeskus Heureka (Vantaa)

Tiedekeskus Heureka sijaitsee Vantaan Tikkurilassa, pääradan ja Keravanjoen risteyskohdassa. Perille pääsee helposti junalla, bussilla tai omalla autolla. Lähes kaikki pääradan lähiliikenteen junat ja kaukoliikenteen junat pysähtyvät Tikkurilan rautatieasemalla.

Autoilijoille tiedoksi, että Heurekan pysäköinti on maksuton ja paikotustilaa on runsaasti.

Tiedekeskus Heurekan aukioloajat

Ennen saapumista kannattaa tarkistaa, miten tiedekeskus on avoinna. Tiedekeskus Heurekan aukioloajat löydät kotisivuilta.

Kiehtovalle tutkimusmatkalle tieteen pariin pääset kätevästi myös Airport Hotel Pilotista!

Tiedekeskus Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Yleisö voi kokea oivaltamisen iloa elämyksellisissä vuorovaikutteisissa näyttelyissä, planetaariossa, oppimisohjelmissa ja tapahtumissa.

Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avattiin yleisölle vuonna 1989. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajankeskuksista, jossa käy keskimäärin lähes 300 000 vierailijaa vuosittain.

Tutustu muihin nähtävyyksiin.